בקלאווה חגיגית של אגוזים בסילאן

מתכון: פיית העוגיות- ענבל לביא

החומרים:

למלית אגוזים:
2 חבילות (200 גרם) אגוז מלך קלוף maimon's, קצוץ 
2 חבילות (200 גרם) שקד טבעי גרוס maimon's
50 גרם שומשום maimon's
1 כפית גדושה קינמון
 ¼כפית ציפורן  או הל טחון
4 כפות (60 גרם) סוכר חום

לעלי פילו:
10 עלי פילו, מופשרים
100 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

לסירופ סילאן: 
1 כוס  (240 מ"ל) מים    
 ¼1 כוס (250 גרם) סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
 ¼כוס (50 מ"ל) סילאן 

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי המלית.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים תבנית 26-28 ס"מ במעט חמאה מומסת. רצוי להשתמש בתבנית לא מתפרקת. 
  • מרפדים את התבנית ב-2 עלי פילו מקומטים ומברישים בחמאה מומסת. מניחים 2 עלי פילו נוספים ומברישים את העלה העליון בחמאה. 
  • משטחים בתבנית מחצית מתערובת האגוזים ומהדקים קלות. מכסים ב-2 עלי פילו ומברישים בחמאה. משטחים את יתרת מלית האגוזים, מכסים ב-2 עלי פילו נוספים ומברישים בחמאה.
  • מסיימים בזוג עלי פילו נוסף, תוחבים את הקצוות סביב לדפנות המאפה ומברישים בחמאה.   
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • חותכים את הבקלאווה בסכין חדה למעויינים או לקוביות בצורה נאה. אופים 45 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום
  • מרתיחים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15-20 דקות נוספות לסירופ סמיך. מצננים.
  • מוציאים את הבקלאווה מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ הפושר מעל למאפה החם.
  • מניחים כמה שעות לספיגת טעמים לפני שמגישים. 
 
מתכון: פיית העוגיות