עקיצת הדבורה - עוגה אישית

מתכון: פיית העוגיות- ענבל לביא

החומרים:


(כ-10 עוגות אישיות או עוגה בקוטר 28 ס"מ)

לעוגות שמרים:
3/4 1 כוס (250 גרם) קמח שמרים חצי מזמן התפיחה maimon's
3 כפות (30 גרם) סוכר
1 ביצה 
1/2 כוס פחות כף (100 מ"ל) חלב 
1 כפית תמצית וניל maimon's
1/3 כפית מלח
3כפות (40 גרם) חמאה רכה 
תרסיס שמן קנולה maimon's 

לציפוי שקדים בדבש: 
1/4 כוס (50 גרם) סוכר 
2 כפות (40 גרם) דבש 
70 גרם חמאה
2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה 
100 גרם שקד פרוס maimon's
1 כפית קליפת תפוז מגוררת

לקרם וניל:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
1 כוס (240 מ"ל) חלב 
4 כפות דבש

 

אופן ההכנה:

הכנת עוגות השמרים:
  • במערבל חשמלי עם וו לישה, מערבלים קמח שמרים, סוכר, ביצה, חלב, תמצית וניל ומלח במשך כ-5 דקות לבצק אחיד ודביק. 
  • מוסיפים חמאה רכה ולשים 6-8 דקות נוספות לבצק אלסטי ורך. 
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.

הכנת הציפוי:
  • מבשלים בסיר קטן סוכר, דבש, חמאה ושמנת מתוקה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים לעוד 2 דקות תוך בעבוע קל להסמכה. 
  • מכבים את הלהבה, מוסיפים שקדים פרוסים וקליפת תפוז מגוררת ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • משמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן קנולה. 
  • יוצרים מהבצק 10 כדורים, ומשטחים אותם בשקעים. מניחים כף מציפוי השקדים על כל עוגה, מכסים בניילון נצמד בצורה רופפת ומתפיחים קלות חצי תפיחה, רק עד שהלחמניות ממלאות את השקע. 
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות עד שהעוגות מקבלות גוון שזוף. מצננים. 

הכנת הקרם :
  • מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה, פודינג וניל צרפתי, חלב וכף דבש לקרם יציב. חותכים כל עוגה ל-1/2 בסכין משוננת, מורחים בשכבה דקיקה של דבש וממלאים בקרם. מעבירים לקירור לכמה שעות.
?
מתכון: פיית העוגיות