עוגת כדורי אגוזים של מיקי שמו

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

לבצק:
20 גרם שמרים יבשים maimon's
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 כוסות (480 מ"ל) חלב פושר
1 ק"ג קמח רב תכליתי maimon's
3 יחידות ביצים
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח


לתערובת אגוזים:    
3 כוסות אגוז מלך טחון maimon's
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל maimon's
200 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: 
  1. בקערת המיקסר שמים את השמרים והסוכר יחד עם החלב הפושר.
  2. מוסיפים את הקמח, ביצים וחמאה ולשים במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. 
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה. 
  4. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך 30 דקות עד שהבצק מגדיל את נפחו ב- 50%. 
הכנת תערובת האגוזים: 
  1. מערבבים בקערה את כל החומרים יחדיו, למעט החמאה המומסת. 
הכנת העיצוב והאפייה: 
  1. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 1 ס"מ וקורצים עיגולים בוקטר 4 ס"מ. 
  2. טובלים כל עיגול בחמאה המומסת ומיד לאחר מכן בתערובת האגוזים, מסדרים בתבניות שכבת אחת של עיגולים במרווחים של 1/2 ס"מ ומעליה שכבה נוספת של עיגולים. 
  3. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה. 
  4. מחממים תנור לחום 170 מעלות. 
  5. אופים כ- 35 דקות עד להזהבה.
(מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים)