עוגיות נוגוטין של מיקי

מתכון: מיקי שמו

החומרים:


3  חלבונים מביצים גדולות
1/3 כוס  (70 גרם) סוכר
קורט מלח לימון
2 כוסות פחות 2 כפות (180 גרם) שקד מולבן טחון maimon's
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר maimon's
25 גרם חמאה מומסת (אבל לא חמה מידי- הכוונה שהצבע שלה עדין לבן ולא נוזלית כמו שמן) 

למילוי:
קרם נוגט למילוי ואפיה maimon's

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לחום 170 מעלות
  • מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וקורט מלח הלימון וממשיכים להקציף עוד 2 דקות. 
  • מנפים יחד אבקת סוכר ואבקת שקדים. מקפלים אותם לתערובת (התערובת נופלת במקצת וזה בסדר גמור) ולבסוף מקפלים את החמאה המומסת עד קבלת תערובת אחידה. 
  • על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה מזלפים מן התערובת עוגיות בקוטר 3 ס"מ באופן זהה ובמרווח שווה של 2 ס"מ אחת מן השנייה. חובטים קלות את התבנית כדי לשטח את העוגיות ואופים כ- 10 דקות עד להזהבה. 
  • מצננים את העוגיות, הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים עם צנתר חלק (קוטר 1 ס"מ) ב- ממרח נוגט אגוזים, וסוגרים את העוגיות עם העוגיות הנותרות. 
  • שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 10 ימים.

גיוון
  • ניתן לפזר מעט אגוזים קצוצים על העוגיות בטרם הכנסתן לאפייה ואז מתקבלת עוגייה עם טוויסט מעניין.
  • ניתן להחליף את ממרח נוגט האגוזים במלית שוקולד / מלית חלבה או כל דבר שמתחשק לכם. 

הטיפ של מיקי!
  • רצוי לא להכין עוגיות גדולות מידי, אלא להשתמש עבור כל עוגייה ועוגייה בכפית שטוחה מן התערובת. 

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

קרם נוגט , שקד מולבן טחון ,