פחזניות

החומרים:

לבצק:

1 כוס (240 מ"ל) מים או חלב
100 גרם חמאה או מרגרינה
קורט מלח
1 כפית סוכר
4 ביצים

לקרם:

1 כוס (240 מ"ל) חלב
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לקישוט:

אבקת סוכר maimon's
או: גנאש שוקולד
 

אופן ההכנה:

  • הכנת הבצק:
    בסיר מביאים לסף רתיחה את החמאה או מרגרינה, מים או חלב, סוכר ומלח.
  • מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומסירים מהלהבה.
  • מערבבים היטב עם כף עץ עד שהתערובת אחידה ומחזירים לאש ומערבבים חזק עד שהבצק נראה יבש ואינו נדבק לדפנות הסיר.
  • מסירים מהלהבה ומצננים לטמפ' החדר בכלי מכוסה בניילון נצמד אך לא אטום לגמרי על מנת לאפשר יציאת אדים.
  • דרך נוספת לקרר את התערובת היא להעבירה למערבל חשמלי עם וו גיטרה ולהפעיל לכמה דקות.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת, חשוב לערבב היטב אחרי כל ביצה לפני שמוסיפים את הביצה הבאה, ניתן להיעזר במערבל יד לצורך זה.
  • לאפיית פחזניות ואקלרים:
    מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  • מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר משונן מזלפים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ. מרטיבים כפית במעט מים ומשטחים מעט את הפחזניות.
  • אופים כ-25 דקות עד שהפחזניות מקבלות גוון זהוב כהה ואין פותחים את דלת התנור עד גמר האפייה, מצננים על רשת.
  • לקבלת אקלרים מזלפים פסים עבים באורך כ-10 ס"מ. (לאקלרים עדיף להשתמש בצנתר עגול חלק).
  • הכנת המלית:
    במערבל עם בלון הקצפה מקציפים חלב, שמנת מתוקה ואבקת קרם פטיסייר עד קבלת קרם סמיך.
    מעבירים את הקרם לשקית זילוף וממלאים את הפחזניות מלמטה.
  • מצננים כשעה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

קמח רב תכליתי , אבקת סוכר , קרם פטיסייר ,