פחזניות

החומרים:
לבצק:
1 כוס (240 מ"ל) מים או חלב
100 גרם חמאה או מרגרינה
קורט מלח
1 כפית סוכר
¼ 1 כוסות (175 גרם) קמח לבן רב תכליתי מנופה maimon's
4 ביצים
לקרם:
1 חבילה קרם פטיסייר maimon's
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לקישוט:
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק:
בסיר מביאים לסף רתיחה את החמאה או מרגרינה, מים או חלב, סוכר ומלח. - מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומסירים מהלהבה.
- מערבבים היטב עם כף עץ עד שהתערובת אחידה ומחזירים לאש ומערבבים חזק עד שהבצק נראה יבש ואינו נדבק לדפנות הסיר.
- מסירים מהלהבה ומצננים לטמפ' החדר בכלי מכוסה בניילון נצמד אך לא אטום לגמרי על מנת לאפשר יציאת אדים.
- דרך נוספת לקרר את התערובת היא להעבירה למערבל חשמלי עם וו גיטרה ולהפעיל לכמה דקות.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, חשוב לערבב היטב אחרי כל ביצה לפני שמוסיפים את הביצה הבאה, ניתן להיעזר במערבל יד לצורך זה.
- לאפיית פחזניות ואקלרים:
מחממים את התנור ל- 180 מעלות. - מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר משונן מזלפים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ. מרטיבים כפית במעט מים ומשטחים מעט את הפחזניות.
- אופים כ-25 דקות עד שהפחזניות מקבלות גוון זהוב כהה ואין פותחים את דלת התנור עד גמר האפייה, מצננים על רשת.
- לקבלת אקלרים מזלפים פסים עבים באורך כ-10 ס"מ. (לאקלרים עדיף להשתמש בצנתר עגול חלק).
- הכנת המלית:
במערבל עם בלון הקצפה מקציפים חלב, שמנת מתוקה ואבקת קרם פטיסייר עד קבלת קרם סמיך.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף וממלאים את הפחזניות מלמטה. - מצננים כשעה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים.