קרם בוואריה וניל

החומרים:

2 כוסות (480 מ"ל) חלב
½ מקל וניל
4 חלמונים
כוס (150 גרם) סוכר
¼ כוס (60 מ"ל) מים קרים
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
10 בישקוטים לתחתית (לא חובה)

לקישוט:

אופן ההכנה:

  • מערבבים ג'לטין במים קרים ומניחים בצד.
  • מרתיחים חלב ומקל וניל בסיר.
  • טורפים חלמונים וסוכר בקערה. (עדיף בעזרת מיקסר ידני).
  • כשהחלב רותח שופכים כחצי כוס ממנו לחלמונים וממשיכים לטרוף כל הזמן.
  • מחזירים את תערובת החלמונים לסיר החלב ומביאים שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב תמידי.
  • התערובת צריכה להסמיך. זה לוקח 2-3 דקות.
  • מוסיפים את הג'לטין שנקרש בינתיים אל הסיר ומערבבים היטב, החום ימיס אותו.
  • מסננים את תכולת הסיר לקערה. יש לתת לתערובת להתקרר לגמרי.
  • את תוכן מקל הווניל אפשר לגרד פנימה אל התערובת ולערבב.
  • מקציפים שמנת מתוקה.
  • כשהתערובת קרה מקפלים קצת מהקצפת אל תערובת החלב והחלמונים ומערבבים היטב עם מטריפה.
  • שופכים את תערובת החלב והחלמונים חזרה לכלי עם הקצפת ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה וקרמית. מעבירים את הקרם לכלי יפה ומצננים במקרר לפחות 6 שעות. עדיף לילה שלם.
  • אם רוצים להוסיף בישקוטים בתור תחתית, טובלים כל בישקוט 2 שניות בחלב ומסדרים בכלי ההגשה. את קרם הבוואריה שופכים מעל.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

ג'לטין טהור , סירופ בטעם שוקולד ,