מאפה מליות משוגע

מתכון: שרית נובק-misspetel

החומרים:

500 גרם קמח לחם 
1 כף שמרים יבשים maimon's
100 גרם חמאה רכה
1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
1/2 כפית מלח
100 גרם סוכר
1 ביצה
2 כפות אבקה פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's 
למילוי :

מלית אוכמניות maimon's 
מלית דובדבנים maimon's 
מלית תפוחי עץ וקינמון maimon's
מלית פרג maimon's
קרם נוגט maimon's 
ממרח שוקולד maimons 
ממרח חלווה maimon's 
(אפשר את כל אפשרויות המילוי או לבחור רק חלק מהן)

לציפוי :
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר חום כהה מעורבב עם כפית קינמון
1/2 כוס סוכר לבן מעורבב עם חצי כוס קוקוס טחון maimon's
1/2 כוס סוכר לבן מעורבב עם 2 כפות פרג
1/2 כוס סוכר לבן מעורבב עם כף קקאו maimon's
(אפשר את כל אפשרויות הציפוי או לבחור רק חלק מהן)

אופן ההכנה:

1. מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ופודינג.

2. מוסיפים חמאה, חלב, ביצה ומלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך. 

3. מכסים ומניחים לתפיחה במקרר למשך הלילה.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות. 

5. משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה בנדיבות.

6. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי כ-2 ס"מ. חותכים לקוביות בגודל כ-4X4 ס"מ. 

7. לוקחים כל ריבוע ומותחים אותו מעט. שמים כפית מילוי במרכזו וסוגרים מעל המילוי. מגלגלים לכדור. 

8. טובלים את הכדור בחמאה המומסת ומגלגלים באחת האפשרויות. מניחים בתבנית. ממשיכים באופן זהה עם שאר הבצק, כל כדור מגלגלים בציפוי שונה. מניחים את הכדורים בתבנית למנוחה של כשעה - לתפיחה נוספת.

9. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה עד שמזהיב.

10. מוציאים מהתנור והופכים על צלחת הגשה.