עוגת גבינה ופטל

מתכון: שרית נובק-misspetel

החומרים:

1 תערובת להכנת עוגה בטעם וניל maimon's 
14 גרם ג'לטין maimon's 
1/3 כוס מים
2 שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד לבן
1 חבילה פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's 
1/2 כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה
1/2 כוס פטל, טרי או קפוא
לקישוט:
פטל טרי

אופן ההכנה:

1. מכינים את תערובת עוגת הוניל לפי ההוראות. מחלקים את התערובת בין שתי תבניות קפיציות בקוטר 24-26 ס"מ ואופים. מצננים צינון מלא. (משתמשים רק בתחתית אחת מהשתיים שנאפו).

2. שמים ג'לטין במים וממתינים חצי שעה עד שיספח את כל המים.

3. ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות שוקולד לבן ומצננים לטמפרטורת החדר.

4. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג לקרם יציב. מוסיפים גבינה ושוקולד לבן מומס ומערבבים.

5. ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרו.

6. לוקחים כוס מתערובת הגבינות ומערבבים היטב עם הג'לטין.

7. מחזירים את התערובת עם הג'לטין לתערובת הגבינות שנותרה ומערבבים היטב. מוסיפים פטל ומערבבים.

8. מניחים שקף בדפנות התבנית עם בסיס העוגה. שופכים מעל בסיס העוגה את התערובת. מיישרים ומכניסים למקרר למשך הלילה. 

9. מקשטים בפטל מלמעלה ומגישים.