עוגת בצק פריך שקדים וקרם וניל

מתכון: שרית נובק-misspetel

החומרים:

לבצק פריך:
180 גרם  קמח לבן רב תכליתי 
50 גרם שקד מולבן טחון maimon's 
50 גרם אבקת סוכר maimon's
100 גרם חמאה קרה
1 ביצה
קורט מלח

לקרם וניל :
2 כפות סוכר
2 כפות פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's 
1/2 1 כוס  (375 מ"ל) שמנת להקצפה
לקישוט: 
מקרונים במגוון טעמים
נשיקות 
סוכריות לקישוט

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מעבדים קמח, שקד טחון, מלח, חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח מקומח, חותכים שני עיגולים גדולים (מניחים צלחת וחותכים מסביב עם סכין חד). קורצים עיגול קטן במרכז כל עיגול בצק גדול (אפשר עם כוס).
  4. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות עד להזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומצננים.
הכנת הקרם:
  1. מכניסים למיקסר עם מקצף בלון את השמנת עם אבקת סוכר ואבקת פודינג ומקציפים לקרם יציב.
  2. מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק. מזלפים תלוליות על גבי עיגול הבצק האפוי.
  3. מניחים מעל את העיגול השני, ומזלפים מעליו את שאר הקרם. מסדרים מלמעלה פירות, ממתקים, מקרונים, פרחים ושומרים בקירור.