עוגת שמרים חגיגית עם קרם מסקרפונה ואוכמניות

מתכון: פיית העוגיות- ענבל לביא

החומרים:

לבצק שמרים:
½ 3 כוסות (500 גרם) קמח שמרים- חצי מזמן התפיחה maimon's
½ כוס (50 גרם) שקד מולבן טחון maimon's
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 ביצה גדולה
3/4 כוס ועוד 2 כפות (210 מ"ל) חלב
1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's
½ כפית מלח
50 גרם חמאה, רכה מאוד

לציפוי:
ביצה טרופה עם כפית חלב

למלית מסקרפונה ואוכמניות:
גביע (250 מ"ל) מסקרפונה
2 גביעים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's
3 כפות אבקת סוכר maimon's
חבילה (80 גרם) פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's
1 כוס מלית אוכמניות 70% פרי maimon's או מלית דובדבנים 70% פרי maimon's
אבקת סוכר maimon's , לפידור

אופן ההכנה:

1. לבצק שמרים: בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה לשים קמח שמרים חצי מזמן התפיחה, שקד מולבן טחון, סוכר, ביצה, חלב, תמצית בטעם וניל ומלח למשך כ-5 דקות. מוסיפים את החמאה הרכה ולשים 6 דקות נוספות לבצק אלסטי ולא דביק. מעצבים לכדור, מעבירים לקערה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים להכפלת הנפח.

2. מרדדים את הבצק על תחתית תבנית אפייה מתפרקת 24-26 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה.

3. חותכים את הבצק בעזרת קלף מתכת, גלגלת פיצה או סכין חדה לרבעים. חותכים כל רבע במרכזו, לקבלת 8 משולשי בצק שווים. מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד שהבצק מגיע כמעט לשלושת רבעי מגובה התבנית.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הבצק בביצה טרופה עם כפית חלב, ואופים 20-25 דקות לגוון שחום ויפה. במידה והמאפה משחים יתר על המידה לפני תום זמן האפייה, כדאי לכסות אותו בנייר כסף רופף. מצננים היטב.

5. למלית מסקרפונה ואוכמניות: מקציפים במערבל חשמלי מסקרפונה, שמנת מתוקה, תמצית בטעם וניל, אבקת סוכר ופודינג בטעם וניל לבן במיוחד לקרם יציב. 

6. להרכבה: חותכים את העוגה לחצי לרוחבה בסכין משוננת. 
מורחים על התחתית מלית אוכמניות בנדיבות, ומשטחים מעל את קרם המסקרפונה בשכבה שמנמנה.
מניחים מעל את חלקה העליון של העוגה ומהדקים קלות. מפדרים בנדיבות באבקת סוכר ומגישים.


*מי שמעדיף את העוגות שלו רטובות ולחות, יכול להבריש את העוגה בסירופ סוכר לפני ההרכבה.