עוגת גלידת גבינה ומייפל בציפוי פופקורן

מתכון: פיית העוגיות- ענבל לביא

החומרים:

לתחתית:
200 גרם ביסקוויטים
50 גרם שקד טבעי גרוס maimon's
2 כפות סוכר חום דמררה
1/3 כפית קינמון 
100 גרם חמאה, מומסת

לגלידת גבינה ומייפל מהירה:
500 גרם מסקרפונה או גבינת שמנת 25-30%
פחית (400 גרם) חלב מרוכז 
2/3 כוס (180 מ"ל) סירופ מייפל אמיתי 100% maimon's
2 כפיות תמצית בטעם וניל maimon's
1/3 כפית מלח
½ 1 גביע (375 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר maimon's, מנופה

לרוטב קרמל מייפל:
¾ כוס (150 גרם) סוכר
1/3 כוס (80 מ"ל) מים
2/3 כוס פחות כף (150 מ"ל) שמנת מתוקה
40 גרם חמאה
2 כפות סירופ מייפל אמיתי 100% maimon's
1/3 כפית מלח
3-4 כוסות פופקורן מוכן, מומלח קלות

אופן ההכנה:

1. לתחתית: טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים עם שקדים גרוסים, סוכר חום בהיר וקינמון לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים. מהדקים לתחתית תבנית 24 ס"מ ומעבירים בינתיים להקפאה.

2. לגלידת גבינה ומייפל מהירה: טורפים בקערה גדולה מסקרפונה או גבינת שמנת עם חלב מרוכז, סירופ מייפל אמיתי, תמצית בטעם וניל ומלח לקרם חלק. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ורכה ומקפלים פנימה. משטחים בתבנית ומקפיאים למשך הלילה. 

3. לרוטב קרמל מייפל: מבשלים בסיר קטן סוכר ומים 10-15 דקות תוך בעבוע קל עד לקבלת קרמל.
במקביל מביאים שמנת מתוקה לרתיחה במיקרוגל או בסיר קטן. כאשר הקרמל מוכן, יוצקים את השמנת החמה פנימה בזרם דק תוך טריפה רצופה לקבלת רוטב קרמל חלק. מוסיפים חמאה, סירופ מייפל אמיתי ומלח ומערבבים. מצננים היטב ומעבירים לקירור עד להגשה.

4. בעת ההגשה מניחים מערום גדול של פופקורן במרכז העוגה, ומטפטפים את רוטב הקרמל מעל בנדיבות.


*במידה ומתכננים להסיר את העוגה מהתבנית, מומלץ לרפד את דפנות התבנית בשקף או ברצועת נייר אפייה לפני יציקת תערובת הגלידה פנימה.