טארט קפריזה

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

מתאים לטארט בגודל 25X 30 ס"מ
500 גרם בצק עלים

 

למילוי הטראט:


1/2 כוס (120 גרם) ממרח פסטו


3 יח' עגבניות אדומות


2 יח' עגבניות מנומרות


2 כדורים מוצרלה גדולים


100 גרם פתיתי גבינה צהובה


מלח ופלפל שחור


מעט עלי בזליקום טריים


שמן זית





 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום 200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את הבצק פרוס על גבי הנייר אפייה.
3. מסמנים בעדינות בעזרת סכין שוליים ברוחב 2 ס"מ לקבלת מסגרת (עליה לא מניחים גבינות ועגבניות)
4. מורחים שכבה אחידה ודקה של ממרח פסטו ומפזרים פתיתי גבינה עמק מעל הפסטו.
5. פורסים את העגבניות ואת כדורי המוצרלה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
6. מסדרים עגבניות ומוצרלה בשורות (שורה גבינה מוצרלה, שורה של עגבניות וכך הלאה). 
7. אופים למשך 25-30 דקות עד שהטארט זהוב, מורחים מעט שמן זית, מפזרים מעט עלי בזיליקום  ומטפטפים מעט טיפות פסטו על הטארט מלמעלה.