לחם שוק

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

מתאים ל- 2 מאפים בתבנית עגולה עם חור באמצע בקוטר (24)
1/2 3 כוסות+ 1 כף שטוחה (500 גרם) קמח לבן בהיר רב תכליתי maimon`s
1/2 1 כפות (20 גרם) סוכר
כף שטוחה (10 גרם) מלח
1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים בטמפ' החדר
כפית (5 גרם) שמרים יבשים maimon`s
כף (15 מ"ל) שמן קנולה
1/2 כפית (5 גרם) אבקת אפייה maimon`s

מצרכים לתוספות:
בצל סגול בינוני
2 קישואים זוקיני בינוניים
חציל בינוני
סלסלת פטריות טריות
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור
קוביית גבינה בולגרית
להברשה: ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות נמוכה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והשמרים, מוסיפים את השמן ולאחר מכן בהדרגה את המלח המים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ונוח לעבודה.
2. חותכים את הבצל הסגול לקוביות קטנות, מקלפים קישוא אחד וחותכים את שניהם לקוביות קטנות גם הם, חותכים את החציל לאורכו מקלפים חצי ממנו וחותכים את שני החצאים לקוביות ולבסוף פורסים את הפטריות לארבעה חלקים
3. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, ומקפיצים את הירקות עם מעט מלח ופלפל שחור.
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים מעט שמן זית על גבי הבצק ומפזרים מחצית מן הכמות ירקות, מפזרים מחצית מן הקובייה הבולגרית על גבי הירקות המוקפצים ומגלגלים לגליל.
5. פורסים מעט את הגליל בעזרת כפות הידיים וחוצים אותו לגליל בעזרת סכין משונן, מניחים
את שני החצאים זה על זה בצורת X  מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות. 
6. מניחים את הצמה בתבנית מעט משומנת, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים שוב כ- 45 דקות, מחממים תנור לחום 180 מעלות ומכניסים לתנור למשך כ- 40 דקות עד הזהבה עמוקה.


טיפ!
ניתן להחליף את הירקות בירקות לבחירתכם.