פיסל אמנטל, עגבניות מיובשות ואורגנו

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

מתאים ל- 10 יחידות
לבצק:
1 ק"ג קמח לחם maimon`s
2 כפות (20 גרם) מלח
כף (10 גרם) שמרים יבשים maimon`s
 ½ 2 כוסות+ 2/3 כוס (600 מ"ל +150 מ"ל) מים
¼ כוס (70 מ"ל) שמן זית

 

למלית:


600 גרם עגבניות שרי חתוכות לקוביות


400 גרם עגבניות מיובשות


1/3 כוס+ כף (100 מ"ל) שמן זית


200 גרם גבינת אמנטל מגוררת


תבלין אורגנו


אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח לחם, מלח, שמרים, מים (600 מל') ושמן זית   במהירות בינונית כ-6 דקות.
2. מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה וממשיכים בלישה כ-3 דקות נוספות,    מוסיפים את המים הנותרים בהדרגה לתוך קערת המיקסר.
3. מוציאים את הבצק מתוך קערת המיקסר וקורצים ממנו כ-10 כדורים במשקל 150 גר' לערך לכדור.
4. מניחים את הכדורים על גבי נייר אפייה מרוח במעט שמן זית. מכסים בניילון נצמד
ומתפיחים כשעה.
5. קוצצים את העגבניות המיובשות לקוביות קטנות ומערבבים בקערה עם אורגנו ושמן זית.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
7. מרדדים כל כדור בצק לעובי 3 מ"מ, מורחים מן המלית עגבניות ואורגנו במרכז כך שמרבית הבצק מכוסה, מגלגלים לרולדה דקה בעובי אחיד.
8. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל גבינת אמנטל וחורצים 4-5 חתכים אלכסוניים.
9. מתפיחים כחצי שעה ואופים כ- 12 דקות עד להזהבה.