פוקאצ'ה

החומרים:

ל-4 יחידות
1 שקית (11 גרם) שמרים יבשים maimon's
1 כף (20 גרם) סוכר
1 ¼ כוסות (300 מ"ל) מים
½ כף (10 גרם) מלח
¼ כוס (50 מ"ל) שמן זית

לציפוי:

שמן זית מעורבב עם שום כתוש ומלח גס
רוזמרין

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים כדקה. מוסיפים מים, שמן זית ואת המלח בסוף. לשים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להכפלת הנפח. מחממים תנור ל-200 מעלות.בקערה מערבבים שמן זית, מלח גרס ושום כתוש.
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומוציאים לו את האוויר.
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. כל חלק פותחים בעזרת הידיים לצורת אליפסה.
  • מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
  • יוצרים שקעים בעזרת האצבעות ומורחים מעל את הציפוי.
  • אופים 10-12 דקות.