קייק פופ בצק פריך

החומרים:

(כ-35 יחידות)
35  מקלות סוכרייה מנייר דחוס (ניתן להשיג בחנויות אפייה מתמחות)

לבצק: 
1 תערובת להכנת בצק פריך  maimon's 
200 גרם חמאה או מרגרינה קרה (חתוכה לקוביות קטנות)
1 ביצה 

למלית:
1/3 כוס מלית אוכמניות 70% פרי או מלית דובדבנים 70% פרי maimon's

לזיגוג:
ביצה טרופה 

לקישוט:
אבקת סוכר פטנט maimon's 

 

אופן ההכנה:


 
  • בקערת מעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה שופכים תערובת לבצק פריך, חמאה וביצים. מעבדים בפולסים בתנועות קצרות וקצובות עד לקבלת בצק.
  • מרדדים את הבצק לעלה מלבני על גבי ניילון נצמד או בין 2 שכבות נייר אפייה. מאחסנים במקרר לשעתיים לפחות. 
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח עבודה מקומח קלות לעובי של 3-4 מ"מ. 
  • קורצים על גבי הבצק פרחים או עיגולים בקוטר 5 ס"מ. אם הבצק מתרכך מדי מחזירים אותו לקירור עד שמתייצב ונוח לעבודה. 
  • מניחים מחצית מהפרחים שקרצנו על משטח העבודה. מברישים את הבצק בביצה טרופה. מניחים מקל סוכרייה שמכסה את הפרח עד למרכזו.  
  • מניחים במרכז כל פרח בצק כ-1/2 מלית אוכמניות. מניחים מעל פרח נוסף שקרצנו. 
  • מהדקים את השוליים של שתי פרחי הבצק אחד לשני. מקפידים להדק את הבצק למקל. 
  • מעבירים את הפאי על מקל לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר לשעה או 20 דקות למקפיא ( עד שהבצק מתקרר ומתקשה שוב).  בשלבה זה ניתן להקפיא את הפאי על מקל לתקופה של עד שבועיים. 
  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • מברישים את המאפים בביצה טרופה.
  • אופים כ-15 דקות עד שהבצק אפוי וזהוב. מניחים למאפה להצטנן לטמפרטורת החדר בטרם מרימים. 
  • בוזקים מעל לפרחים אבקת סוכר. מגישים. 

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

מלית אוכמניות 70% פרי , מלית דובדבנים 70% פרי , אבקת סוכר פטנט , תערובת להכנת בצק פריך ,