לחם קופים של מיקי שמו

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

תבנית קוגלהוף
לסירופ:
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל maimon's
1 כפית מיץ לימון


לבצק:
3 כוסות פחות 3 כפות (400 גרם) קמח שמרים – חצי מזמן התפיחה maimon's
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1/3 כוס (90 מ"ל) מים קרים
2 ביצים גדולות "M" 
1 כפית תמצית וניל maimon's
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
175 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
תרסיס עם שמן קנולה maimon's

למלית:
100 גרם חמאה רכה 
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

הכנת הסירופ:
1. מחממים מים וסוכר בסיר קטן במשך 5-10 דקות עד שהסוכר נמס לגמרי ומביאים לרתיחה.

2. מנמיכים את האש, מוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון ומבשלים ללא כיסוי כדקה עד לקבלת סירופ בצמיגות קלה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

הכנת הבצק:
3. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח שמרים, סוכר, ביצים, מים קרים, תמצית וניל וקליפות לימון במהירות איטית-בינונית במשך כ – 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

4. תוך כדי ערבול, מוסיפים קוביות חמאה אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת. מערבלים כ – 7 דקות נוספות.

5. מוסיפים את המלח ומערבלים כ- 4-5 דקות נוספות.

6. מרססים בתרסיס שמן קנולה ומניחים להתפחה בקערה עטופה בניילון נצמד למשך כ – 45 דקות, עד להכפלת הנפח.

7. יוצרים כדור מהבצק ומעבירים למקרר למשך כ – 4 שעות לפחות (רצוי למשך הלילה).

8. מרדדים את הבצק המקורר למלבן בעובי 2X2 ס"מ. מורחים חמאה מומסת ומפזרים מעל סוכר וקינמון. חותכים לקוביות בגודל 4X4 ס"מ. 

9. מועכים את הקוביות כשמילוי הקינמון כלפי פנים ומניחים באופן אקראי בתוך תבנית "קוגלהוף". מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-60 דקות.

10.מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-35-40 דקות עד להזהבה.

11. מברישים את העוגה בסירופ בעודה חמה ומגישים.