סופגניות גומות חן של מיקי שמו

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

לבצק:
1 ק"ג קמח לחם maimon's
1/2 1 כוס (360 מ"ל) חלב
4 ביצים "XL" 
1 כוס (200 גרם) סוכר
20 גרם מלח
2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים maimon's
300 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורה בין החדר למקרר
100 גרם שוקולד לבן קצוץ


לסירופ:
1/4 4 כוסות (1 ליטר) מים
2 כוסות (400 גרם) סוכר
2 מקלות קינמון
1 שקית סוכר וניל maimon's

להגשה:
אבקת סוכר פטנט maimon's
מלית אוכמניות maimon's
מלית דובדבנים maimon's

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
  • בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות איטית קמח, חלב, ביצים, סוכר ושמרים במשך כ – 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  • מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי פעולת הלישה עד שהחמאה נטמעת לחלוטין. מוסיפים מלח, שוקולד לבן ולשים במשך כ - 7 דקות נוספות.
  • מקמחים מעט את הבצק שבקערת המיקסר ומכסים במגבת דקה למשך שעה.
  • מכינים מהבצק כ – 40 עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ ומניחים בתבנית סברינות (עם שקע במרכז).
  • מחממים תנור ל- 165 מעלות. אופים כ- 20 דקות עד להזהבה קלה.
הכנת הסירופ:
  • מניחים בסיר קטן את כל החומרים ומרתיחים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  • טובלים את הסופגניות האישיות בסירופ בעזרת כף מחוררת ומניחים בכלי להתקרר כשהגומה למעלה.

הגשה:
  • בוזקים אבקת סוכר במבזקת פטנט וממלאים כל גומה בכפית מלית אוכמניות או מלית דובדבנים. ניתן לזלף לתוך הגומה בפודינג בטעם וניל צרפתי maimon's.