מאפה שמרים אנטיפסטי משפחתי של מיקי

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

לבצק:
500 גרם קמח לחם maimon's
 ¼כוס+ כף (60 גרם) סוכר 
10 גרם מלח 
6 גרם שמרים יבשים maimon's
5 ביצים גודל L
200 גרם חמאה (ללא מלח) בטמפרטורת החדש חתוכה לקוביות

למלית גבינה:
500 גרם גבינת שמנת מרוככת (בעזרת כף עץ מטובלת בפלפל מלח)
100 גרם פטריות מוקפצות 
50 גרם תרד מוקפץ 
100 גרם בטטה אפויה פרוסות 
40 גרם אגוזי פקאן קלוי 
קמצוץ פפריקה מעושנת

אופן ההכנה:

1. בקערת עם וו גיטרה מערבלים קמח, מלח ושמרים. 

2. מוסיפים בהדרגה את הביצים ולשים במהירות נמוכה 2-3 דקות עד לקבלת חצי אלסטי.

3. מוסיפים את קוביות החמאה ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק. 

4. מניחים בקערה ומכסים בניילון. מכניסים למקרר למשך הלילה. 

5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 3 מ"מ, אורך 80 ס"מ, רוחב 22 ס"מ. 

6. מורחים את הגבינה. מחלקים את בצק לשני חצאים. בחצי הראשון מניחים פטריות, תרד ומעט פרמז'ן מגורר. 

7. בחצי הבצק השני מניחים בטטה, פקאן ופפריקה מעושנת. 

8. גוללים לנקניק וחותכים כ-9 חתיכות באורך 4 ס"מ. 

9. מסדרים ב-2 תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ. בכל תבנית יוצאים 9-10 שבלולים. 

10. מתפיחים כשעה מכוסה בניילון או מגבת לחה. 

11. מברישים בביצה ואופים כ-25 דקות בחום של 150 מעלות.