טירמיסו מסורתי של מיקי

מתכון: מיקי שמו

החומרים:



(ל-2 עוגות 9 X 27ס"מ)

לביסקוויט:
4 ביצים גודל "L "
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל maimon's 
3/4 כוס (105 גרם)  קמח לבן רב תכליתי maimon's 
1/2 כפית אבקת אפייה maimon's 
1/2 כפית מלח
1 כף שמן קנולה
לקרם גבינה
2 מיכלים (50 מ"ל) שמנת מתוקה
250 גר' גבינת מסקרפונה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר 
1/4 כוס פחות כף (50 מ"ל) ליקר אמרטו

להרטבת הביסקוויט: 
3-4 כוסות אספרסו ארוך

לקישוט:
אבקת קקאו דל שומן 10-12% maimon's

אופן ההכנה:


הכנת הביסקוויט:
  • בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ותמצית וניל במשך כ-7 דקות במהירות בינונית עד לקבלת קצף תופח ובהיר. 
  • מקפלים פנימה בעזרת מרית קמח, אבקת אפייה, מלח ולבסוף את השמן. יוצקים לתבנית ומחליקים. 
  • בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות אופים כ-7 דקות. מקררים ומחלקים ל-4 חלקים שווים. 

הכנת קרם הגבינה: 
  • בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, סוכר וליקר אמרטו לקציפה תפוחה ויציבה. מחלקים את התערובת ל-2. 
הרכבה והגשה: 
  • טובלים את הביסקוויט במעט אספרסו, מניחים בתחתית התבנית ומעליו מורחים 1/2 מכמות הקרם שחולקה ל-2. 
  • מעל קרם הגבינה מניחים ביסקוויט נוסף טבול במעט אספרסו ומעליו את יתר קרם הגבינה. 
  • מפזרים מעל קקאו ומקררים מעט לפני ההגשה. 

הטיפ של מימונס!  
מומלץ להרכיב את העוגה בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה, להקפיא ולחלץ לכלי הגשה.