רולדת גבינה ודובדבנים

החומרים:


(ל-2 רולדות) 

לרולדה:
4 ביצים "L"
1 כוס (100 גרם) סוכר 
3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon's 
1/2 כפית אבקת אפייה maimon's 
קורט מלח
כף שמן קנולה 
1 כפית תמצית וניל maimon's 

לקצפת וניל:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 
250 גרם גבינה 9% רכה 
2 כפות סוכר
2 כפות פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's 
1 סלסלת דובדבנים מגולענים וחצויים לשניים

לקישוט:
אבקת סוכר פטנט maimon's 
או
ציפוי לבן:
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 
200 גרם שוקולד לבן מומס 
1 כפית צבע מאכל לבן  (ניתן לרכוש בחנויות אפייה מתמחות) 
 

אופן ההכנה:

הכנת הרולדה :
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר, מלח ותמצית וניל לקציפה יציבה ובהירה כ-7-8 דקות.
  • מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה תוך כדי ערבול במהירות איטית. מוסיפים את השמן. 
  • בעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות ומעטות , יוצרים תערובת אחידה.
  • משטחים את התערובת על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כ- 7 דקות עד להזהבה.
הכנת הקצפת והרכבת העוגה:
  • בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה. 
  • בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה והפודינג וניל לתערובת אחידה ומקפלים פנימה את הקצפת. 
  • מורחים את הקצפת וניל על גבי הרולדה , מפזרים דובדבנים ומגלגלים לרולדה.
  • בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
הכנת ציפוי לבן לרולדה:
  • בסיר קטן מרתיחים שמנת מתוקה. 
  • מוזגים את השמנת הרתוחה על גבי השוקולד הלבן ומערבבים עם מוט בלנדר" עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • מוסיפים לתערובת צבע מאכל לבן ומערבבים עד שהציפוי מקבל צבע לבן ואטום. 
  • מצפים את הרולדה ומגישים. 
  • הצעה לציפוי העוגה: מניחים רשת ע"ג תבנית, מניחים את הרולדה על הרשת ומצפים.

 הטיפ של מיקי!
  • מומלץ להוציא מן המקרר את הביצים כמה שעות לפני הקצפתן – זמן ההקצפה יתקצר. חשוב לנפות את הקמח יחד עם אבקת האפייה במיוחד במתכון זה שיש בו "הקצפת ביצים".
גיוון:
  • ניתן לגוון בסוגי הפירות בהתאם לעונה.
  • ניתן להשאיר מעט מן הקצפת במקרר. כשמסיימים להכין את הרולדה ניתן להוציא את הקצפת ולמרוח אותה על חלקה הגבוה של הרולדה.
  • ניתן לקשט מעל עם אגוזים קצוצים/ קוקוס/ סוכריות צבעוניות ולהגיש.