מאפה שמרים אישי של מיקי

מתכון: מיקי שמו

החומרים:



(40-60 דנישים קטנים)

לבצק: 
6 כוסות פחות 2 כפות (830 גרם) קמח שמרים- חצי מזמן התפיחה maimon's
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים גדולות (מס' 1) 
3/4 כוס (180 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר 
1 כפית תמצית וניל maimon's 
קליפת לימון מגוררת מ-1/4 לימון 
175  גרם חמאה רכה
 (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1/2 כפית מלח

למלית גבינה: 
500 גרם גבינה כחושה לאפייה מפוררת (כנען או טוב טעם)
1 ביצה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מ 1/4 לימון
1 כפית תמצית וניל maimon's
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's 
1/2 כוס (50 גרם) צימוקים (לא חובה)


לציפוי:
1 ביצה טרופה 

לקישוט:
4 כפות ריבת משמש חלקה
2 כפות מים רותחים
 אבקת סוכר פטנט maimon's 

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
  • במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח וסוכר. 
  • מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל, קליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. 
  • מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה. לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפם את המלח ולשים דקה נוספת. 
  • מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות
  • מערבבים את חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
  • חותכים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 20X50 ס"מ בעובי 3-5 מ"מ.
  • מורחים כל מלבן במלית הגבינה ומגלגלים לגליל הדוק. 
  • פורסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ בסכין חד וחלק. מקפלים את קצה השבלול מתחת לבסיס.
  • מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ. 
  • מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-1/2 שעה. 
  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  •  מברישים את הבצק בביצה. אופים כ-15-18 דקות עד להזהבה קלה. 
  • מוציאים את הדנישים מהתנור ומברישים בריבת משמש מחוממת עם מים, לחילופין ניתן לבזוק אבקת סוכר לאחר הצינון.