קיש בטטה של מיקי שמו

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

2 קישים בקוטר 20 ס"מ או 8 קישים אישיים

לבצק:
1/2 4 כוסות (500 גרם) קמח לחם maimon's
300 גר' חמאה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
כף חומץ
כף שמן זית

למלית:
1 בטטה, גודל בינוני חתוכה לקוביות
1 בצל סגול-פרוס לרצועות רחבות
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
2 ביצים
1 חלמון
50 גר' גבינת פטה
50 גר' גבינת פרמזן
50 גר' גבינת קשקבל
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט

תרסיס שמן זית maimon's

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
  • במיקסר, בעזרת וו גיטרה, מערבבים במהירות איטית קמח, חמאה, מלח וסוכר עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה, חומץ, שמן זית וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק בעל מירקם אחיד.
  • מגלגלים את הבצק לצורת כדור ועוטפים בניילון נצמד.
  • מכניסים למקרר לחצי שעה. 4. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ
  • משמנים את התבנית בעזרת תרסיס שמן זית maimon's, משטחים אותו על גבי התבנית ואופים ב - 170 מעלות במשך כ 12- דקות.
הכנת המלית:
  • קולים במשך 10 דקות בחום בינוני בתנור את הבצל והבטטה
  • מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את השמנת המתוקה, הביצים, החלמון והתבלינים. מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מפזרים את הבטטה והבצל הסגול על הבצק האפוי ויוצקים מעל את התערובת הנוזלית
  • אופים ב - 170 מעלות למשך כ 25- דקות.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

תרסיס שמן זית ,