עוגת שמרים שושנים שוקולד של מיקי שמו

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

ל - 2 עוגות בתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ

לבצק:
1 ק"ג קמח שמרים - חצי מזמן התפיחה
1 כוס סוכר
2 כוסות (440 מ"ל) חלב פושר
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 כפיות מלח

למלית:
מלית שוקולד לאפיה או קרם נוגט לאפיה אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון

לקישוט:
מבזקת אבקת סוכר פטנט

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה צקו את קמח השמרים, מלח וסוכר.
  • ערבלו קלות.
  • הוסיפו ביצה וקוביות חמאה וערבלו עד לקבלת בצק במרקם פירורי.
  • הוסיפו את החלב בהדרגה תוך כדי לישה וערבלו במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
  • כסו והניחו להתפחה כ- 45 דקות בטמפרטורת החדר - עד להכפלת הבצק או למשך לילה במקרר.
  • חלקו את הבצק ל - 2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את המלית בצורה שווה, מפזרים אגוזי מלך קצוצים דק.
  • חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין משונן, מניחים את השושנים בתוך תבנית אפייה עגולה מרופדת בנייר אפייה.
  • מברישים את העוגה בביצה טרופה ומתפיחים כ - 45 דקות.
  • מחממים תנור ל - 10 מעלות, אופים כ - 35 דקות עד להזהבה קלה.
  • מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים היטב.
  • בוזקים מעל אבקת סוכר, מכסים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.
  •