מוס גבינה אישי עם תותים

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

6 כוסות אישיות בנפח 100 מ"ל:

למוס גבינה:
1/2 מיכל (250 מ"ל) מיכל שמנת מתוקה
1 כף פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%
1/3 כוס + כף (80 גרם) סוכר

לשטרויזל:
50 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/2 כוס קמח לעוגות ועוגיות maimon's

לקישוט:
8-10 תותים בינוניים פרוסים
לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

אופן ההכנה:

הכנת מוס הגבינה:
  • מקציפים שמנת עם פודינג לקצפת יציבה
  • מערבבים גבינה עם סוכר בקערה נפרדת. מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה עד לקבלת מוס חלק ואחיד.
הרכבת המנה:
  • מניחים פרוסות תותים ברצף על הדופן הפנימית של כל כוס וממלאים במוס כמעט עד למעלה
  • עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר
  • מחממים תנור ל 170- מעלות.
הכנת השטרויזל:
  • מעבדים חמאה וסוכר בעזרת הידיים או במעבד מזון, מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת פירורית
  • מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  • אופים במשך 10-15 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות. מצננים.
  • מפזרים את השטרויזל על המוס ומגישים.
הטיפ של מיקי:
להכין את השטרויזל ולשמור בכלי סגור. לפזר על המוס בדיוק לפני שמגישים, כדי לשמור על הפריכות.