טארט תותים

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

4 יחידות של טארטים אישיים בקוטר 9 ס"מ

לבסיס:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
1 חלמון+ 2 כפות מים
3/4 כוס (100 גרם) גרם קמח לעוגות ועוגיות maimon's
1/2 כפית אבקת אפיה maimon's

לקרם וניל:
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפיות פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's

לקישוט:
כ- 200 גרם תותים שטופים וחתוכים למעלה

אופן ההכנה:

הכנת הבסיס:
  • מערבבים חמאה וסוכר במיקסר, מוסיפים ביצה ורבע מכמות הקמח ומערבבים מספר שניות במהירות בינונית.
  • מוסיפים את הקמח שנותר במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד
  • מכסים את הבצק בניילון נצמדומעבירים למקרר לחצי שעה
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 10 ס"מ בעובי של כ - 3 מ"מ.
  • מרפדים את התבניות והשוליים (חשוב להדק היטב לדפנות-לקבלת זווית של 90 מעלות בין הדופן לבסיס) חותכים את הבצק המיותר ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • מחממים תנור ל 160- מעלות. 6. אופים כ 15- דקות עד להזהבה. מצננים היטב.
הכנת קרם הוניל:
  • מקציפים שמנת ופודינג בטעם וניל צרפתי עד לקבלת קצפת במרקם רך ויציב
  • מורחים את הטארט בקצפת וניל (שומרים מעט לקישוט העוגה על התותים) ומעטרים בתותים.