עוגת גבינה אפויה ושוקולד לבן

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

לתבנית בקוטר 19 ס"מ

לבצק הפריך:
75 גר' חמאה קרה
1 כוס (140 גרם) קמח עוגות ועוגיות maimon's
2 כפות (30 גרם) סוכר
1 חלמון
1 כף מים קרים


למלית גבינה:
250 גר' שוקולד לבן
1/2 (125 מ"ל) מיכל שמנת מתוקה
250 גר' גבינת שמנת 30%
250 גר' גבינת שמנת 5%
1/3 כוס (80 גרם) סוכר
4 ביצים
1/2 שקית (40 גרם)
פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's או פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's

אופן ההכנה:

הכנת הבצק הפריך:
  • במעבד מזון מערבבים חמאה קרה וקמח עד לקבלת תערובת פירורית
  • מוסיפים את הסוכר ומערבבים בפולסים קצרים
  • מוסיפים חלמון ומים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד
  • מגלגלים את הבצק לצורת כדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר למשך כחצי שעה
  • מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ, משטחים אותו על גבי התבנית ואופים ב - 170 מעלות במשך כ - 12 דקות.
הכנת המלית:
  • מחממים את השמנת המתוקה ומוזגים על גבי השוקולד הלבן. מערבבים עד לקבלת גאנש - תערובת חלקה. מכניסים למקרר למשך עד כחצי שעה
  • במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות איטית את הגבינות, סוכר, פודינג וביצים
  • שופכים תוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבת העוגה:
  • מחממים את התנור ל 150- מעלות, מכניסים תבנית עם מים בתחתית התנור
  • מוזגים את תערובת הגבינה על גבי הבצק הפריך ואופים במשך כ- 20 דקות
  • מנמיכים את הטמפרטורה ל - 120 מעלות ואופים עוד במשך כ 40- דקות.
  • בתום האפייה משאירים את העוגה עוד כ- 15 דקות בתנור כשהוא כבוי מצננים, מכסים בניילון נצמד ומניחים להצטנן מחוץ למקרר.