קוביות גבינה וקראמבלס

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

לתבנית בגודל 22 * 22 ס"מ או
לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

לבצק הפריך:
100 גר' חמאה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 חלמון בגודל XL
1/2 1 כוסות קמח תופח maimon's

לקראמבלס:
100 גר' חמאה קרה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כוס קמח תופח maimon's

למלית הגבינה:
750 גר' גבינה 5% / 9%
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
3 ביצים מידה L
2 כפות פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's

אופן ההכנה:

הכנת הבצק הפריך:
  • מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים ביצה ומחצית מכמות הקמח ומערבבים.
  • מוסיפים את הקמח שנותר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מגלגלים את הבצק לצורת כדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.
הכנת הקראמבל:
  • מערבבים חמאה וסוכר במעבד מזון או ידנית.
  • מוסיפים קמח ומערבבים מעט ידנית או בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פירורית.
הכנת מלית הגבינה והרכבה:
  • מערבבים את כל החומרים למלית הגבינה יחד בקערה.
  • מוזגים את מלית הגבינה על גבי הבצק הפריך המרודד.
  • מפזרים מעל את הקראמבלס
  • אופים ב– 160 מעלות במשך כשעה
  • מצננים את העוגה ופורסים לקוביות.

טיפ: 
מומלץ להכין את העוגה מספר שעות לפני ההגשה על מנת שתתייצב ולשמור אותה עטופה בניילון נצמד או בכלי אטום במקרר.