עוגת גבינה קרה ורוטב שוקולד חם

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

לתבנית בגודל 22 * 22 ס"מ או
לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

לעוגת לייקך:
5 ביצים L  מס' 1 בטמפ' החדר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
קורט מלח
1 כוס + 2 כפות
170 גרם קמח תופח maimon's
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות שמן קנולה

לרוטב שוקולד:
1/2 כוס  (120 מ"ל) חלב
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית דבש
100 גרם שוקולד מריר קצוץ

לקציפת גבינה:
2/3 1  (400 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
1/3 כוס + כף (80 גרם) סוכר
1 שקית (80 גרם) פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's
500 גרם גבינה לבנה 5%

לרוטב שוקולד חם:
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

 הכנת עוגת הלייקך:
  • מחממים תנור ל 160 - מעלות.
  • מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח כ 10- דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד
  • מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת ומערבבים
  • מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית, מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות
  • מעבירים לתבנית משומנת בשוליים ומרופדת בנייר אפייה.
  • אופים כ 40- דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב
  • פורסים את העוגה לרוחבה בסכין מסור ל 4- שכבות בגובה 1 ס"מ כל אחת, עוטפים שתי שכבות בניילון נצמד ושומרים במקפיא לעוגה אחרת.
  • את קוטרה של אחת השכבות מקטינים ב 2- ס"מ.

הכנת רוטב השוקולד:
  • מביאים לרתיחה חלב, שמנת ודבש בסיר
  • יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה עוטפים בניילון נצמד ומצננים.
הכנת קציפת הגבינה:
  • מקציפים שמנת, חלב וסוכר לקצפת רכה, מנמיכים את המהירות, מוסיפים פודינג וניל צרפתי וממשיכים להקציף כדקה נוספת
  • מעבירים את הגבינה לקערה גדולה, ומקפלים לתוכה בעדינות את הקצפת עד לקבלת קציפה חלקה ואחידה.
הרכבת העוגה:
  • מניחים על תחתית התבנית שכבה של עוגת לייקך, מרטיבים ב - 1/2 מכמות רוטב השוקולד ויוצקים את יתרת קציפת הגבינה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

הכנת הציפוי:
  • מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים אותה על השוקולד, מערבבים בעזרת מרית לתערובת חלקה ללא בועות אוויר.
  • מכסים בניילון נצמד ומניחים להצטנן מחוץ למקרר. הציפוי צריך להיות נוזלי, אם הוא התקשה בצינון, מחממים כמה שניות במיקרוגל ומערבבים היטב
  • מומלץ לפרוס את העוגה למנות, לחלק לצלחות וליצוק כף רוטב שוקולד על כל מנה. שומרים במקרר עד 4 ימים.
הטיפ של מיקי: מומלץ להכין את קציפת הגבינה בסמוך להרכבת העוגה ולא מראש, כדי שתשמור על מרקם אחיד וחלק.