פנה קוטה וניל, שוקולד לבן ורוטב קרמל
מתכון: מיקי שמו

החומרים:
כ - 20 מנות (כוסות צ'ייסר)1 כוס חלב
1 כף דבש (גלוקוזה)
5 גרם ג'לטין maimon's ו - 30 גרם מים קרים
400 גרם שוקולד לבן
500 גרם שמנת מתוקה 38%
1 מקל וניל חצוי ומגורר
לרוטב הקרמל:
1 כוס (120 גרם) סוכר
1 כף גלוקוזה או דבש
1/2 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
- משרים את הג'לטין במים קרים
- מרתיחים חלב, מקל וניל חצוי ומגורר ודבש
- מסננים ויוצקים לקערה עם השוקולד הלבן. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את השמנת המתוקה הקרה ומערבבים עם מוט בלנדר
- מוזגים לכוסות עד ל 3/4 הגובה ושומרים במקרר.
- מחממים את הסוכר והגלוקוזה או הדבש עד לקבלת קרמל.
- שופכים מים רותחים על הקרמל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
- מניחים כף מרוטה מהקרמל מעל כל אחת מהכוסות.
מומלץ לשמור את הקרמל בקערה נפרדת לחמם
ולמזוג מעל קרם השמנת בטרם ההגשה.