פנה קוטה וניל, שוקולד לבן ורוטב קרמל

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

כ - 20 מנות (כוסות צ'ייסר)
1 כוס חלב
1 כף דבש (גלוקוזה)
5 גרם ג'לטין maimon's ו - 30 גרם מים קרים
400 גרם שוקולד לבן
500 גרם שמנת מתוקה 38%
1 מקל וניל חצוי ומגורר

לרוטב הקרמל:
1 כוס (120 גרם) סוכר
1 כף גלוקוזה או דבש
1/2 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

  • משרים את הג'לטין במים קרים
  • מרתיחים חלב, מקל וניל חצוי ומגורר ודבש
  • מסננים ויוצקים לקערה עם השוקולד הלבן. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים את השמנת המתוקה הקרה ומערבבים עם מוט בלנדר
  • מוזגים לכוסות עד ל 3/4 הגובה ושומרים במקרר.
  • מחממים את הסוכר והגלוקוזה או הדבש עד לקבלת קרמל.
  • שופכים מים רותחים על הקרמל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
  • מניחים כף מרוטה מהקרמל מעל כל אחת מהכוסות.
הטיפ של מיקי: 
מומלץ לשמור את הקרמל בקערה נפרדת לחמם
ולמזוג מעל קרם השמנת בטרם ההגשה.