מקרונים

מתכון: עדן אלקובי

החומרים:

60-70 מקרונים
300 גרם שקדים טחונים Maimon's
300 גרם אבקת סוכר maimon's
3-4 (110 גרם) חלבונים 
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
1/2 כוס (75 גרם) מים
צבעי מאכל maimon's

מילוי גנאש בטעמים
200 גרם שוקולד לבן מומס
תמצית וניל מימונס
380 גרם שמנת מתוקה 
תמצית maimon's : תפוז, לימון

 

אופן ההכנה:

אופן הכנה:
  • מערבבים את השקדים, אבקת סוכר וחלבונים לממרח שקדים חלק ואחיד.
  • מקציפים חלבונים
  • מבשלים על אש בינונית את המים והסוכר (118º) שופכים את הסירופ בזרם דק על קצף החלבונים תוך כדי הקצפה מתמדת על מנת ליצור מרנג איטלקי.
  • כשהמרנג מגיע ל- 35º מקפלים אותו ב - 2 חלקים לתוך משחת השקדים ומערבבים עד שהמסה נופלת מעט.
  • מעבירים לשק זילוף עם צנטר בעובי 6 מ"מ ומזלפים על מגש אפייה עם "סילפט" )משטח סיליקון( עיגולים בקוטר 4 ס"מ באופן מדויק ובמרחק סביר אחד מהשני )הדבר דורש מעט ניסיון, אך עם מעט אימונים המיומנות בעבודה עם שק הזילוף תשתפר ויתקבלו עיגולים מושלמים
  • משאירים את המקרונים להתייבשות בטמפ' למשך 40-60 דק' עד שמתקבלת עליהם מעין קליפה עדינה.
  • אופים בתנור שחומם ל- º140 למשך 16 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומחכים עד שהמקרונים יתקררו באופן מלא ורק אז מוציאים אותם מהמגש.

הכנת הגנאש:
  • מרתיחים שמנת ומתוקה ותוכן מקל וניל
  • שופכים על השוקולד המומס ומערבבים
  • מוסיפים תמצית לפי הטעם ומערבבים שוב.
  • מכניסים למקרר ל- 4 שעות ואז מעבירים למיקסר עם מטרפה ומקציפים במהירות בינונית עד שהגנאש יציב
  • מעבירים לשק זילוף ומזלפים על צד אחד של מקרון וסוגרים עם מקרון נוסף, שומרים במקרר בקופסא אטומה.


למדריך מצולם לחצו כאן 

שף קונדיטור, עדן אלקובי הוא זוכה התחרות הבינלאומית לקונדיטורים צעירים שנערכה באיטליה לפני כשנתיים. עבד במסעדת 2 כוכבי מישלן באיטליה כשף פטיסרי ראשי וחבר בנבחרת הישראלית לקונדיטוריה. 

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

שקד מולבן טחון , תמצית בטעם וניל ,