מלבי

החומרים:

1 ליטר חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
½ כוס (100 גרם) סוכר
כוס (85 גרם) קורנפלור maimon's

לסירופ:

300 מ"ל מים
½ 2 כוסות (500 גרם) סוכר
מיץ מלימון טרי

אופן ההכנה:

  • מערבבים את החלב פחות כוס אחת, שמנת והסוכר ומביאים לרתיחה.
  • בינתיים מערבבים את כוס החלב הנותרת עם הקורנפלור עד שלא יהיו גושים.
  • כשהתערובת החלב רותחת, מוסיפים את הקורנפלור בזרם דק ומערבבים על הזמן עד שהתערובת הופכת סמיכה.
  • יוצקים לכלים אישיים, מכסים בניילון נצמד ומקררים מספר שעות, עדיף במשך הלילה.
  • לסירופ:
    מבשלים סוכר ומים עד לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שנוצר סירופ סמיך.
  • מסירים מהאש. מוסיפים מיץ לימון, מי ורדים וצבע מאכל אדום. מצננים.
  • בהגשה יוצקים סירופ על כל מנה.
    ניתן להגיש עם פיסטוק חלבי קלוי וקצוץ, קוקוס, בוטנים קלויים וקצוצים וכו'

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

קורנפלור , תמצית בטעם ורדים , צבע מאכל אדום ,