טארט טאטן

החומרים:

כלים: 4 קוקוטים
2 תפוחי עץ זהובים
250 גרם בצק עלים מרודד לעובי של חצי ס"מ
60 גרם חמאה
½ כוס (120 גרם) סוכר חום

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל- 190 מעלות.
  • קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה וחוצים.
  • חותכים 4 עיגולי בצק בגודל הקוקוטים.
  • מחממים מחבת ומוסיפים את הסוכר עם 4 כפות מים וחמאה ומערבבים.
  • מוסיפים את התפוחים ומטגנים כ- 15 דקות עד שהתפוחים מצופים קרמל זהוב.
  • מניחים כל חצי תפוח בקוקוט עם מעט קרמל, מכסים בבצק עלים ואופים כ- 20 דקות עד שהבצק תפוח וזהוב.
    הופכים על צלחת הגשה ומגישים עם גלידה או רוטב וניל.

חשוב !

אם לא מגישים מיד יש להוציא את הטארט מהקוקוט אחרת הקרמל יתקשה ויישאר עליו.