טארט טאטן

החומרים:
כלים: 4 קוקוטים
2 תפוחי עץ זהובים
250 גרם בצק עלים מרודד לעובי של חצי ס"מ
60 גרם חמאה
½ כוס (120 גרם) סוכר חום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- 190 מעלות.
- קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה וחוצים.
- חותכים 4 עיגולי בצק בגודל הקוקוטים.
- מחממים מחבת ומוסיפים את הסוכר עם 4 כפות מים וחמאה ומערבבים.
- מוסיפים את התפוחים ומטגנים כ- 15 דקות עד שהתפוחים מצופים קרמל זהוב.
- מניחים כל חצי תפוח בקוקוט עם מעט קרמל, מכסים בבצק עלים ואופים כ- 20 דקות עד שהבצק תפוח וזהוב.
הופכים על צלחת הגשה ומגישים עם גלידה או רוטב וניל.
חשוב !
אם לא מגישים מיד יש להוציא את הטארט מהקוקוט אחרת הקרמל יתקשה ויישאר עליו.