טארט דבש וצנוברים

החומרים:
כמות הבצק מתאימה ל-2 עוגות פאי בגודל 22 ס"מ
לקלתית:
¼ כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה
1 חלמון
½ כפית תמצית וניל maimon's
2 כוסות (325 גרם) קמח עוגות ועוגיות maimon's
½ כוס (100 גרם) סוכר
½כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה maimon's
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למלית:
½ כוס (100 גרם) סוכר
½ כוס + 1 כף (200 גרם) דבש
½ כפית מלח
165 גרם חמאה חתוכה לקוביות
½ כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה
1 חלבון
½ 1 כוסות (150 גרם) צנוברים maimon's
אופן ההכנה:
- הכנת הקלתית:
טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצה, חלמון ווניל. - במעבד המזון מערבבים קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד קבלת פירורים גסים.
- מוסיפים פנימה את הנוזלים בזרם איטי ומפעילים רק עד איחוד הפירורים.
- מחלקים את הבצק לשניים ומעצבים כל חלק לצורת פיתה, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה. ניתן לשמור את הבצק במקרר יומיים או להקפיא עד 3 חודשים.
- על משטח מקומח מרדדים את אחד הבצקים לעיגול בקוטר של 24-25 ס"מ ועובי של ½ ס"מ.
- מרפדים עם הבצק המרודד תבנית פאי. שומרים במקפיא עד שהמלית מוכנה.
- הכנת המלית:
בסיר בינונימביאים לרתיחה את הסוכר, דבש ומלח. לערבב תוך כדי עד שהסוכר נמס. - מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שכל החמאה נמסה. מעבירים לקערה ומצננים כחצי שעה. טורפים שמנת מתוקה, ביצה, חלבון עד קבלת תערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מוציאים את תבנית הפאי מהמקפיא ושמים בה את הצנוברים , כך שיכסו את כולה. באיטיות וזהירות שופכים את תערובת הדבש מעל הצנוברים.
- במידה והם זזים מסדרים אותם כך שיכסו בצורה שווה את התבנית.
אופים עד שהבצק משחים והמלית קצת נוזלית ומבעבעת, בערך שעה. המלית תתייצב בזמן הצינון.
מצננים לגמרי לפני ההגשה.