טארט דבש וצנוברים

החומרים:

כמות הבצק מתאימה ל-2 עוגות פאי בגודל 22 ס"מ

לקלתית:

¼ כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה
1 חלמון
½ כוס (100 גרם) סוכר
½כפית מלח
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

למלית:

½ כוס (100 גרם) סוכר
½ כוס + 1 כף (200 גרם) דבש
½ כפית מלח
165 גרם חמאה חתוכה לקוביות
½ כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה
1 חלבון
½ 1 כוסות (150 גרם) צנוברים maimon's

אופן ההכנה:

  • הכנת הקלתית:
    טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצה, חלמון ווניל.
  • במעבד המזון מערבבים קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד קבלת פירורים גסים.
  • מוסיפים פנימה את הנוזלים בזרם איטי ומפעילים רק עד איחוד הפירורים.
  • מחלקים את הבצק לשניים ומעצבים כל חלק לצורת פיתה, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה. ניתן לשמור את הבצק במקרר יומיים או להקפיא עד 3 חודשים.
  • על משטח מקומח מרדדים את אחד הבצקים לעיגול בקוטר של 24-25 ס"מ ועובי של ½ ס"מ.
  • מרפדים עם הבצק המרודד תבנית פאי. שומרים במקפיא עד שהמלית מוכנה.
  • הכנת המלית:
    בסיר בינונימביאים לרתיחה את הסוכר, דבש ומלח. לערבב תוך כדי עד שהסוכר נמס.
  • מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שכל החמאה נמסה. מעבירים לקערה ומצננים כחצי שעה. טורפים שמנת מתוקה, ביצה, חלבון עד קבלת תערובת אחידה.
  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מוציאים את תבנית הפאי מהמקפיא ושמים בה את הצנוברים , כך שיכסו את כולה. באיטיות וזהירות שופכים את תערובת הדבש מעל הצנוברים.
  • במידה והם זזים מסדרים אותם כך שיכסו בצורה שווה את התבנית.
    אופים עד שהבצק משחים והמלית קצת נוזלית ומבעבעת, בערך שעה. המלית תתייצב בזמן הצינון.
    מצננים לגמרי לפני ההגשה.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

אבקת אפיה , קמח לעוגות ולעוגיות , תמצית בטעם וניל , צנוברים ,