טארט ריקוטה וצנוברים

החומרים:

בצק פריך:

½ 2 כוסות (350 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon's
175 גרם חמאה חתוכה לקוביות
½ כוס (100 גרם) סוכר
קורט מלח
3 חלמונים

למילוי:

3 ביצים
כוס סוכר ( 150 גרם) סוכר
400 גרם גבינת ריקוטה
60 גרם חמאה רכה
גרידת לימון

אופן ההכנה:

  • הכנת הבצק:
    במעבד מזון מערבבים בפולסים קצרים את הקמח החמאה, הסוכר והמלח לתערובת פירורית.
  • מוסיפים את החלמונים עד שמתגבש גוש בצק ולא יותר.
  • עוטפים את כדור הבצק בניילון ניצמד ומקררים למשך שעה לפחות.
  • מרדדים לעלה בעובי 5 מ"מ ומצפים תבנית פאי.רצוי לקרר שוב כחצי שעה נוספת לפני האפייה.
  • יש לאפות את הבצק חצי אפיה עיוורת לפני ששמים את המילוי כ-20 דקות בחום 170 מעלות.
  • הכנת המילוי:
    מחממים תנור ל- 180 מעלות. מקציפים ביצים וסוכר במיקסר כ-3 דקות לתערובת תפוחה.
  • מוסיפים את הגבינה, החמאה גרידתלימון ותמצית וניל ומערבלים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים 2 כפות מהצנוברים ומערבבים עם הגבינה.
  • יוצקים את התערובת על הבצק החצי אפויומפזרים מעל את יתרת הצנוברים, אופים כ-45 דקות ומצננים.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

קמח רב תכליתי , צנוברים , תמצית בטעם וניל ,