עוגת שוקולד צ'יפס ואגוזים

החומרים:

לעוגה:

6 ביצים מופרדות
כוס (150 גרם) סוכר
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
½ 1 כוסות (150 גרם אגוז מלך טחון maimon's
2 כפות (20 גרם) קמח מצה דק
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל maimon's

לסירופ:

¼ כוס פחות כף (50 מ"ל) מים
2 ¼ כוס (50 גרם) סוכר

לציפוי:

2 כפות חלב
50 גרם חמאה

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד קבלת קצף יציב.
  • בקערה נפרדת מקציפים חמאה עם סוכר וניל עד שהחמאה הופכת אוורירית. מוסיפים את החלמונים בהדרגה וממשיכים להקציף. מקפלים פנימה את פצפוצי השוקולד, אגוזים טחונים וקמח מצה.
  • מקפלים אל הקצף את תערובת החלמונים והשוקולד ויוצקים לתבנית משומנת.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
  • בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הציפוי: בסיר קטן שמים את החלב, הסוכר והשוקולד ומערבבים על אש נמוכה עד שהסוכר והשוקולד נמסים. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה ותמצית הווניל. מקררים.
  • מכינים את הסירופ: בסיר קטן על אש נמוכה מערבבים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוסיפים את התמצית.
  • כשהעוגה הצטננה מעט שופכים עליה את הסירופ בעזרת כף. לאחר מכן שופכים את הציפוי מעל העוגה ומקררים.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

שוקולד צ'יפס מריר מעולה 66% , אגוז מלך טחון , סוכר וניל , תמצית בטעם וויסקי ,