פודינג לחם שוקולד

החומרים:

תבנית חסינת אש בנפח שני ליטר
500 גרם לחם לבן פרוס
150 גרם שוקולד מריר או חלבי קצוץ גס
300 מ"ל חלב
300 מ"ל שמנת מתוקה
1 ביצה
3 (60 גרם) חלמונים
3 כפות (60 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מניחים בקערה את הלחם בשכבות ומפזרים בין הפרוסות שקדים ושוקולד (משאירים כף מהשקדים לסוף). מחממים בסיר את החלב והשמנת.
  • טורפים בקערה את הביצה, החלמונים והסוכר. כשהחלב מתקרב לרתיחה יוצקים לתוך תערובת הביצים ע"י השוואת טמפרטורות וטריפה מתמדת.
  • מוסיפים את תמצית הווניל לבלילה מוזגים לקערה עם הלחם ומחכים 10 דקות. מפזרים את יתר השקדים ואופים 45 דקות עד שהמאפה מזהיב ומתייצב. מגישים חם.
  • ניתן לפזר בין שכבות הלחם גם קליפות הדרים מסוכרות קצוצות או שבבי פקאן מסוכר ואפילו קוקוס.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

שקד מולבן פרוס , תמצית בטעם וניל ,