פאדג' שוקו-פיסטוק חלומי

החומרים:

תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ
50 גרם חמאה
¼ 1 כוסות (250 גרם) סוכר
1 מכל (400 גרם) חלב מתוק מרוכז
100 גרם פיסטוק חלב שלם (לא קלוי) או כל אגוז אחר

אופן ההכנה:

  • בסיר עם תחתית עבה שמים את החמאה, הסוכר והחלב הממותק. מערבבים עד המסת הסוכר. מביאים לרתיחה תוך ערבוב. התערובת תבעבע מאוד וזה בסדר.
  • חשוב לערבב כל הזמן ורצוי להשתמש במד חום בשלב זה. התערובת צריכה להגיע ל-116 מעלות.
  • מסירים מהאש ומוסיפים תמצית וניל ושוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים. מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת בניר אפייה.
  • מצננים בטמפרטורת החדר כחצי שעה ואז מעבירים למקרר להתקשות של עוד כשעה.
  • בעזרת ניר האפייה מוציאים את הפאדג' לקרש חיתוך. חותכים לקוביות ומגישים. ניתן לשמור בכלי סגור במקרר עד שבוע.