עוגת דבש עם אגוזים ושוקולד

החומרים:

כוס (250 גרם) דבש
250 גרם שוקולד חלב קצוץ גס (לעוגה)
150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס (לציפוי)
50 גרם אגוז לוז מקולף קלוי וגרוס
2 כפות יין מחוזק (מרסלה/שרי/פורט)
קורט אגוז מוסקט טחון
¼ כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

  • בסיר בינוני ממיסים דבש על אש נמוכה. מסירים מהאש ומכניסים את השוקולד המיועד לעוגה. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
  • מוסיפים את השקדים, אגוזים, אגוז מוסקט, קינמון, קמח, קקאו ויין. מערבבים היטב.
  • מעבירים לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
  • בינתיים ממיסים את השוקולד לציפוי באמבט "בן מארי" או במיקרו.
  • כשהעוגה הצטננה מעט יוצקים את השוקולד המומס מעל. מגישים בטמפרטורת החדר.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

קמח לעוגות ולעוגיות , אגוז מלך קלוף , שקד מולבן פרוס , קקאו דל שומן 10-12% ,