סופלה שוקולד ופרג

החומרים:

(12 מנות אישיות)
2 שקיות (200 גרם) שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים מופרדות
2 כפות ליקר שוקולד
כפית מלח
כוס (140 גרם) סוכר
½ 1 כוסות (100 גרם) פרג טחון טרי
2 כפות (20 גרם) קמח תופח maimon's
2 כפות פירורי לחם או פירורי ביסקוויטים

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • באמבט באן-מאריממיסים שוקולד וחמאה תוך ערבוב.
  • מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים, ליקר ותמצית ויסקי.
  • בקערת המערבל עם וו הקצפה שמים חלבונים ומתחילים להקציף. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את המלח והסוכר ומממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
  • מקפלים את הקצף אל תערובת השוקולד בעדינות.
  • בקערה נפרדת שמים את הקמח, הפרג ופירורי הלחם או הביסקוויטים ומערבבים.
  • מוסיפים את התערובת אל הקרם ומקפלים אותה פנימה בעדינות
  • .
  • יוצקים את התערובת לכוסות (או לכלי חסין חום) עד למחצית הגובה ואופים כ-15 דקות עד שהסופלה תופח ונוצרת על פניו שכבה יבשה ושבירה.
  • מגישים מיד.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

קמח תופח , תמצית בטעם וויסקי ,