עוגת דבש ושוקולד עם מרכיב סודי

החומרים:

לעוגה:

8 כפות (120 גרם) סוכר חום
4 כפות (80 גרם) סוכר לבן
½ כוס (180 גרם) דבש
2 ביצים
1 כוס (240 מ"ל) מי ברז
2 כפיות (12 גרם) סודה לשתייה maimon's
½ כוס (100 גרם) כוס שמן
2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח תופח maimon's
1 כפית קינמון טחון

לציפוי:

מכל (150 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר או חלב

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות. גוזרים נייר אפיה בקוטר תחתית התבנית, משמנים את תחתית התבנית ומניחים את נייר האפייה.
  • בקערה מערבבים יחד את כל החומרים, למעט השוקולד צ'יפס, בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית שהכנו מראש.מפזרים את השוקולד צ'יפס מעל (הם ישקעו).
  • אופים במשך כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לגמרי, מעבירים סכין מסביב לדפנות והופכים את העוגה על צלחת הגשה. (בגלל נייר האפייה ששמנו בתחתית התבנית, השחרור יהיה קל).
  • הכנת הציפוי:
    שמים את השוקולד בקערה ומחממים במיקרו בהפסקות של 30 שניות עד שהשוקולד נמס. מערבבים אחרי כל פעם.
  • שהשוקולד נמס שופכים פנימה את השמנת ומערבבים עד קבלת קרם חלק.מורחים את הקרם על העוגה ומצננים במקרר.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

מלית אוכמניות 70% פרי , סודה לשתיה , קמח תופח , שוקולד צ'יפס מריר מעולה 66% ,