קינוחי בראוניז עם קרמל מלוח וקצפת

מתכון: שרית נובק-misspetel

החומרים:

1 תערובת להכנת בראוניז maimon's 
לקרמל מלוח :
100 גרם חמאה
1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן 
3 כפות מים
1/4 כוס (60 מ"ל / 85 גרם) סירופ תירס
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית מלח
לקרם:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
1 כף אבקת סוכר maimon's 
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's 
לקישוט: 
אגוזי לוז מסוכרים ברס maimon's

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבראוניז לפי ההוראות ומצננים.

2. חותכים את הבראוניז לקוביות ומכניסים לכוסות הגשה.

הכנת רוטב קרמל מלוח:

3. חותכים את החמאה לקוביות וממיסים בקערה קטנה במיקרו ביחד עם השמנת.

4. מכניסים לסיר מים וסירופ תירס. מוסיפים את הסוכר.

5. מבשלים עד לרתיחה, וממשיכים להרתיח עד שהתערובת מגיעה ל-150 מעלות ומקבלת גוון ענברי.

6. מוסיפים כרבע מתערבות החמאה-שמנת, בזהירות, התערובת תבעבע מאוד. ממשיכים להוסיף בכל פעם רבע מתערובת החמאה-שמנת לתוך הסיר. 

7. ממשיכים לבשל 5-10 דקות נוספות עד שהקרמל מגיע לטמפרטורה של 115 מעלות.

8. מורידים מהאש, מוסיפים מלח ומערבבים. מצננים מעט. 

9. שופכים מרוטב הקרמל מעל קוביות הבראוניז ומצננים לחלוטין.

10. מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר ופודינג וניל לקצפת רכה. שופכים קצפת לתוך הכוסות ומקשטים מלמעלה בברס.