עוגת זברה שוקו-חלבה

מתכון: פיית העוגיות- ענבל לביא

החומרים:

לרולדת קקאו רכה:
6 ביצים, בטמפרטורת החדר
¾ כוס (150 גרם) סוכר 
¼ כפית מלח
1/3 כוס ועוד כף (80 גרם) שמן 
1/3 כוס (45 גרם) קקאו דל שומן 10-12% maimon's
3 כפות (30 גרם) קורנפלור maimon's  
1 כפית אבקת אפייה maimon's
¾ כוס, לא דחוסה (75 גרם) שקד מולבן טחון maimon's
לקרם חלבה:
2 גביעים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 חבילה פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
½ כוס (120 גרם) טחינה גולמית 
½ כוס (60 גרם) אבקת סוכר  maimon's, מנופה 
1 כפית תמצית אפייה בטעם וניל maimon's
לציפוי ועיטור:
80 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה 
שערות חלבה או חלבה מפוררת, לעיטור

אופן ההכנה:

לרולדת קקאו רכה: 
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. 

2. מקציפים במערבל חשמלי ביצים שלמות עם סוכר ומלח במהירות גבוהה 7 דקות לתערובת בהירה ותפוחה מאוד. מוסיפים לקציפה את השמן בזרם דק ומקציפים קצרות להטמעה.

3. מסירים את הקערה מהמערבל, מנפים פנימה קקאו, קורנפלור ואבקת אפייה, מוסיפים שקדים טחונים ומקפלים בעדינות רק עד לתערובת אחידה. 

4. משטחים את הבלילה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לשכבה אחידה ואופים 20 דקות, מצננים כמה דקות בתנור כבוי ומוציאים לצינון מלא בטמפרטורת החדר.

5. חותכים את העוגה לאורכה (מצידה הקצר יותר) ל-4 רצועות שוות ברוחבן ומפרידים אותן בעדינות מנייר האפייה.

לקרם חלבה: 
6. מקציפים במערבל חשמלי את כל חומרי הקרם לקבלת קרם יציב.

להרכבה:
7. מורחים את כל אחת מרצועות העוגה בשכבה שמנמנה של קרם. מגלגלים את אחת הרצועות בעדינות לרולדה ומעמידים אותה במרכז צלחת הגשה. לוקחים רצועת עוגה נוספת ומצמידים אותה בעדינות סביב הרולדה לקבלת צורת ספירלה. חוזרים על הפעולה ומלפפים סביב את רצועות העוגה הנותרות באותו האופן. מעבירים את העוגה לקירור למשך הלילה.

לציפוי ועיטור: 
8. ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לציפוי חלק, מצננים ומצפים את העוגה. מעטרים בשערות חלבה או בחלבה מפוררת לפני ההגשה.