נגיסי בקלאווה ותפוח בדבש

החומרים:

החומרים ל-12 נגיסים:
 
לקלתיות פילו:
6 עלי פילו, מופשרים בהתאם להנחיות היצרן
60 גרם חמאה מומסת ומצוננת, או שמן קוקוס מומס
 
למלית בקלאווה:

1/2 תפוח גרני סמית, חתוך לקוביות קטנות
חצי כף (5 גרם) קורנפלור maimon's
חצי שקית (50 גרם) אגוז מלך קלוף maimon's
חצי שקית (50 גרם) שקד מולבן חצוי maimon's
רבע שקית (25 גרם) צנוברים maimon's
1/3 כפית קינמון טחון
קורט ציפורן טחון
קורט מלח
2 כפות (20 גרם) סוכר
20 גרם חמאה מומסת ומצוננת, או שמן קוקוס
 
לסירופ דבש:
חצי כוס (120 מ"ל) מים   
חצי כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות (60 גרם) דבש
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. לקלתיות פילו: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים בשכבה דקה של חמאה מומסת או שמן קוקוס. ממשיכים ועורמים מעל את חמשת העלים הנותרים, תוך הברשת חמאה או שמן קוקוס בין כל עלה ועלה.
 
2. קורצים מעלי הפילו עיגולים בעזרת חותכן בקוטר של כ-9 ס"מ, מפזרים בין שקעים של תבנית מיני מאפינס משומנת לקבלת קלתיות פילו קטנות.
 
3. למלית בקלאווה: מערבבים בקערה בינונית את קוביות התפוח עם הקורנפלור לציפוי. 
 
4. קוצצים גס את אגוזי המלך והשקדים, מוסיפים את שאר חומרי המלית ואת קוביות התפוח ומערבבים.
 
5. מחלקים את המלית בין קליות הפילו בעזרת כפית, דוחסים בעדינות למלית הדוקה ואופים 25-35 דקות להשחמה יפה. 
 
6. לסירופ דבש: בזמן שהמאפים בתנור מביאים לרתיחה בסיר קטן את כל חומרי הסירופ, מנמיכים מעט להבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15-20 דקות לסירופ סמיך, מצננים.
 
7. מיד כשהמאפים יוצאים מהתנור יוצקים לכל שקע מעט סירופ דבש, מצננים היטב.