לחמניות שוקולד צ'יפס- צימוקים מתוקות

החומרים:

(10-15 לחמניות)
½ 3 כוסות (1/2 ק"ג) קמח לבן רב תכליתי maimon's
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כף שמרים יבשים maimon's
2 כפות שטוחות מלח דק
2 חלמונים 
1 ביצה
100 גרם מחמאה או חמאה חתוכה לקוביות
½ 1 כוסות שוקולד צ'יפס 48% maimon's
½ כוס צימוקים לבנים
1 כפית תמצית וניל maimon's
1 סוכר וניל maimon's
1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי 100% טהור maimon's
1 כוסית קטנה (30 מ"ל) ליקר אמרטו
¾ כוס מים פושרים
לציפוי:
2 חלמונים
1 כף שמן
1 כף סירופ מייפל אמיתי 100% טהור maimon's
2 כפות דבש

אופן ההכנה:


1. שמים בקערת המיקסר את כל החומרים מלבד המלח, החמאה והמים.

2. מפעילים את המיקסר במהירות איטית עד שמתחילה להיווצר תערובת, מוסיפים את המלח ומתחילים לזרוק פנימה קוביות חמאה, ממשיכים ללוש 2 דקות, יוצקים מים לפי הצורך - ניתן להסתפק בכמות קטנה יותר מהכמות הנקובה או לחלופין להוסיף מעט. 

3. הבצק צריך להיות יציב לעבודה. מניחים לתפיחה ראשונה עד להכפלת נתח.

4. מערבבים את כל חומרי הציפוי.

5. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מכדרים כדורים מהבצק ומניחים על התבנית, מברישים בחומרי הציפוי ומשאירים להתפחה חצי שעה.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25 דקות או עד לקבלת צבע יפה.

טיפ: עדיף להכין את הלחמניות בתבניות סיליקון לקבלת צורה יפה ומקצועית.