קיורטוש

מתכון: Petit Gateau

החומרים:

(כ-12 יחידות)
½ ק"ג קמח שמרים – חצי מזמן התפיחה maimon's
100 גרם חמאה רכה (בטמפ' חדר)
¾ כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים
2 ביצים 
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
¼ כפית מלח
1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's
לזיגוג:
ביצה טרופה
לסירופ:
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (250 מ"ל) מים
1 כף סירופ מייפל אמיתי 100% טהור מקנדה maimon's 
אפשרויות לזרייה מעל לאחר האפייה:
אגוז מלך טחון maimon's 
אגוז לוז מסוכר- ברס maimon's
שקד מולבן גרוס maimon's
סוכר
קינמון

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק: 
1. שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 7 דקות. מניחים בקערה משומנת, מכסים במטלית ומניחים להתפחה כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

2. מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

3. עוטפים 12 גלילי קרטון קטנים בנייר אפייה.

בינתיים מבשלים את הסירופ:
4.  שמים את הסוכר, המים והמייפל בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-2 דקות עד לקבלת סירופ.

5. מחלקים את הבצק ל-12 פיסות במשקל 65-50 גרם כל אחת. מגלגלים כל פיסה לנקניק (גליל). כורכים את הנקניקים סביב הגלילים ומברישים בביצה טרופה. 

6. מעמידים את הגלילים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-12 דקות עד הזהבה.

7. מברישים את המאפים בסירופ וטובלים בציפוי הרצוי.