מוס שוקולד אישי עם פירות יער

מתכון: עדן אלקובי

החומרים:


1 תערובת עוגת שוקולד maimon`s
1 חבילת פירות יער קפואים או טריים
מוס שוקולד מריר 70%:
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב
250 ג' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
360 מ"ל שמנת מוקצפת
ציפוי שוקולד מבריק:
½ חבילה (120 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (150 ג') סוכר
2 כפות (50 ג') גלוקוז
2/3 כוס (150 מ"ל) מים
½ כוס (60 ג') אבקת קקאו דל שומן 10%-12% maimon`s
30 מ"ל מים + ½ שקית (6 ג') ג'לטין טהור maimon`s   

אופן ההכנה:

עוגת שוקולד maimon`s:
1. מכינים את התערובת ומשטחים אותה בעזרת פלטה על מגש עם נייר אפייה לגובה 1 ס"מ.

2. אופים בחום של 200 מעלות למשך כ-6 דק' 

3. קורצים עיגולים עפ"י גודל הרינגים.

מוס שוקולד:
4. ממיסים את השוקולד בבן מארי (בתוך סיר כפול עם אדים).

5. מרתיחים את החלב ושופכים לתוך השוקולד המומס.

6. טוחנים עם בלנדר מוט למסה אחידה.

7. ממתינים 5 דקות שהתערובת תתקרר.

8. מקפלים את השמנת לתוך התערובת המוקצפת.

9. מוסיפים חופן פירות יער קפואים ומקפלים פנימה.

10. מעבירים את התערובת לרינגים וסוגרים עם שכבת עוגת שוקולד.

11. מעבירים למקפיא למשך 3 שעות.

ציפוי שוקולד מבריק:
12. מערבבים ג'לטין ומים קרים וממתינים כ-12 דקו'.

13. מרתיחים בסיר שמנת, מים, סוגר וגלוקוז. מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב.
מוסיפים את הג'לטין ומערבבים שוב.

14. מצפים את הקינוח כשהתערובת לא חמה מידי. ניתן לשמור במקרר ולחמם במיקרוגל טרם ההגשה.