פחזניות פטנט בסגנון צרפתי-פקאן

מתכון: עדן אלקובי

החומרים:


בצק רבוך:
2/3 כוס (150 ג') מים
2/3 כוס (150 ג') חלב
חבילה ו-1/3 (130 ג') חמאה
קורט מלח
קורט סוכר
כוס ו-2 כפות (160 ג') קמח רב תכליתי maimon's
6 ביצים (300 ג') 
קרמבל (שכבה עליונה)
2/3 כוס (90 ג') קמח עוגות ועוגיות maimon's
15 ג' קקאו דל שומן 10%-12% maimon's
1/2 כוס (100 ג') סוכר
חבילה פחות כפית (90 ג') קוביות חמאה רכה
קרם שוקולד קפה ופקאנים מסוכרים:
2 חבילות (200 ג') שוקולד מומס
1 ו-2/3 כוסות (400 מ"ל) שמנת מתוקה
כפית נס קפה
חבילה (100 ג') פקאן מסוכר maimon's קצוץ 
חצי תוכן מקל וניל 
כף (20 ג') פודינג וניל maimon's

אופן ההכנה:

בצק רבוך:
1. שמים בסיר מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר ומביאים לרתיחה.

2. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים היטב בכף עץ עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.

3. ממשיכים בערבוב על אש נמוכה כ- 3-4 דק' בכדי לייבש את הבצק.

4. מעבירים את הבצק החם למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות בינונית עד שהבצק מתקרר.

5. מוסיפים את הביצים אחת לאחת למיקסר עד שכולן נבלעות בתערובת למסה אחידה.

6. מעבירים לשק זילוף עם צנטר 6-7 מ"מ ומזלפים על מגש עם נייר אפייה.

קרמבל:
7. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, סוכר, קקאו וחמאה ומעבדים לתערובת פירורית.

8. משטחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומניחים במקפיא.

9. קורצים עיגולים בקוטר חצי ס"מ (גדול יותר מקוטר העיגולים שזילפנו).

10. מניחים מעל הפחזניות.

11. אופים בחום של 220 מעלות למשך 5 דק' ולאחר מכן בחום של 150 מעלות למשך 20 דקות.

קרם שוקולד פקאן:
12. מחממים את השמנת עם תוכן מקל הוניל.

13. מוסיפים את הנס קפה ומערבבים עד שהוא מתפרק בשמנת.

14. שופכים על השוקולד הלבן המומס.

15. מערבבים היטב עד לקבלת מסה חלקה ומעבירים למקרר ל- 4-5 שעות.

16. מעבירים את המסה למיקסר עם מטרפה ומוסיפים פודינג וניל צרפתי.

17. מקציפים עד שמתקבלת קצפת עמידה.

18. מקפלים לתוכה את הפקאנים הקצוצים ומזלפים לתוך הפחזניות בעזרת שק זילוף וצנטר.