חלה מתוקה

החומרים:

½ 3 כוסות (500 גרם) קמח לחם maimon's
1שקית (11 גרם) שמרים יבשים maimon's
כוס (65 גרם) סוכר
1 ביצה
¼ כוס (50 מ"ל) שמן
200-250 מ"ל מים
1 כף (20 גרם) מלח

לקישוט:

1 ביצה להברשה

אופן ההכנה:

  • בקערת המערבל עם וו לישה לשים קמח, שמרים וסוכר. לערבב יחד כדקה. מוסיפים חצי מהמים ומערבבים עוד חצי דקה. מוסיפים ביצה, שמן ושאר המים ומערבבים דקה נוספת.
  • מוסיפים מלח ולשים כחמש דקות עד קבלת בצק רך ואחיד.אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף עוד קצת קמח.
  • מכסים בניילון נצמד ולהתפיח עד הכפלת הנפח.
  • מגלגלים נחשים על משטח מקומח וקולעים לפי הפירוט הבא:
    לחלה אחת גדולה מחלקים את הבצק לשלושה או ארבעה חלקים, תלוי בסוג הקליעה. לשתי חלות, מחלקים את הבצק לשניים וכל חלק לשלושה או ארבעה חלקים, שוב תלוי בסוג הקליעה. קולעים את החלות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה עד הכפלת הנפח.
  • מחמים תנור ל-170 מעלות.את החלות מברישים בביצה טרופה ומקשטים בשומשום או פרג.
  • אופים כ-20 דקות את שתי החלות וכ-25 דקות את החלה הגדולה.