לחם קופים איטלקי

החומרים:
(תבנית בקוטר 26 ס"מ)לבצק:
500 גרם (כ-3 וחצי כוסות) קמח שמרים חצי מזמן תפיחה ?(או קמח שמרים רגיל)
120 מ"ל (חצי כוס) חלב חמים
3 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כפות סוכר
כף מלח
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
50 גרם גבינה קשה (עמק, קשקבל, מוצרלה או פרמזן) מגוררת
לציפוי:
כף תערובת עשבי תיבול יבשים (אורגנו, תימין, רוזמרין וכו')
כפית מלח גס
50 גרם גבינה קשה (עמק, קשקבל, מוצרלה או פרמזן) מגוררת
חופן שקדים פרוסים (לא חובה)
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק ומתפיחים: מערבבים את חומרי הבצק למעט החמאה והגבינה הקשה במיקסר עם וו לישה כ-4 דקות, עד להתגבשות בצק. מוסיפים את החמאה בשני מחזורים, מוסיפים את הגבינה ולשים כ-2 דקות עד שהן נטמעות בבצק והוא נעשה גמיש.
- מכסים את הבצק במגבת. מתפיחים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
- טופחים על הבצק ומשטחים אותו כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים ל-20 כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
- מרכיבים, מתפיחים שוב ואופים: מערבבים את חומרי הציפוי למעט השמן. משמנים את התבנית. טובלים כל כדור בצק בשמן ומנערים קלות. מעבירים את הכדורים דרך תערובת התיבול עד שהם מצופים יפה, ומסדרים בתבנית.
- מכסים במגבת ומתפיחים 10 דקות עד שהכדורים מכפילים את נפחם וממלאים את התבנית.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים כ-30 דקות עד שהלחם תפוח וזהוב, הבצק אפוי לגמרי וקיסם שננעץ בו יוצא יבש.
- מצננים 20 דקות והופכים את התבנית על קרש חיתוך או כלי הגשה.